Acasă Știri Scăderea natalităţii din satele doljene a afec­tat şi unităţile de învăţământ din...

Scăderea natalităţii din satele doljene a afec­tat şi unităţile de învăţământ din comunele Cernăteşti şi Greceşti.

919
0
DISTRIBUIȚI

Scăderea natalităţii din satele doljene a afec­tat şi unităţile de învăţământ din comunele Cernăteşti şi Greceşti. 180 de copii au început cursurile în acest an şcolar în fiecare din aceste localităţi.

Şi în comuna Greceşti, scăderea numărului elevilor a dus la închiderea unei şcoli, cea din satul Bărboi, unde trăiesc astăzi mai mult vârstnici. Reprezentanţii primăriei susţin că atât şcoala din centru, cât şi structurile au obţinut autorizaţii ISU anul trecut, însă pentru autorizarea sanitară trebuie să mai aştepte. „Pentru autorizare ISU s-au făcut expertize şi am intrat în legalitate. Avem însă o problemă mare în ceea ce priveşte autorizarea sanitară a şcolilor. În momentul în care s-a construit, de exemplu, la structura din satul Busu, grupul sanitar modern, nu s-a ţinut cont de legislaţia în vigoare. Este în afara clădirii, motiv pentru care nu putem obţine autorizaţie.

Tot ce se realizează în comună se face pe fonduri europene, deoarece pe fonduri guvernamentale este foarte greu. Ne chinuim de vreo 12 ani să realizăm o bază sportivă, dar este aproape imposibil. De-abia anul trecut am reuşit să realizăm jumătate din această investiţie, mai avem însă nevoie de aproximativ 200.000 de lei, sumă pe care nu reuşim să o obţinem. La Școala Busuleţu am reuşit pe un proiect GAL să reabilităm această unitate de învăţământ. În această zonă, pe timpul iernii, drumurile devin impracticabile, este imposibil să aducem copiii la alte structuri“, a spus primarul comunei, Marcel Corîci. Ar mai fi nevoie de un microbuz în această comună, pentru a transporta copiii la timp, fără ca programul acestora să fie decalat.

LĂSAȚI UN MESAJ